საკვების უფლება

საკვების უფლება

E. right food

ს.უ. – ის სამი შემადგენელი ნაწილია: \ 1. საკვები ყველასათვის საკმარისი უნდა იყოს. საშუალო სტატისტიკური მამაკაცის მიერ ენერგიის მინიმალური გამოყენება (65 კგ, 20-39 წელი) 1800 კალორიით განისაზღვრება; ქალისათვის (55 კგ, 20-39 წელი) კი – 1500 კალორიით. შედარებისათვუის „საშუალოდ აქტიური“ მამაკაცი 3000 კალორიას საჭიროებს, ქალი კი – 2200-ს. \

2. მინიმალური დღიური რაოდენობის ხარისხი, სულ ცოტა, ჯანმრთელობისათის სასარგებლო უნდა იყოს. საკვები უნდა შეიცავდეს ვიტამინებს და მინერალებს. \ 3.სურსათ-სანოვაგე ხელმისაწვდომი უნდა იყოს გონივრულ ფასებში. \ კაცობრიიობის ნახევარი მაინც ჯერ კიდევ განიცდის შიმშილს და სკვების უკმარობას. 1980 წ. ჯანმრთელობის დაცვის ორგანიზაციის მონაცემებით დაავადებათა 80% დაბინძურებული სასმელი წყლითაა გამოწვული, იხ. შიმშილი და საკვების უკმარობა.

See also: შიმშილი და საკვების უკმარობა, ეკონომიკური და სოციალური უფლებები, ჯანმრთელობის დაცვის უფლება

Source: ადამიანის უფლებათა ლექსიკონი / [შეადგინა ფრიდონ საყვარელიძემ ; რედ.: ანა ჭაბაშვილი] – თბ. : დასი, 1999 – 128გვ

….

იურიდიული ენციკლოპედია www.gen.ge-ზე

შიდა  ბმები: 1. TOP – ადვოკატები; 2. TOP – საადვოკატო ბიუროები; 3. TOP-  იურიდიული მომსახურებები

გარე ბმები: 1. რეკლამა ინტერნეტით;  2. ქართული სამედიცინო ინტერნეტ–ქსელი 3.  საიტი ,,წყალი”

……