ქაბაბის შეკვეთა

ქაბაბის შეკვეთა >>> https://fursheti.medgeo.net/2020/08/20/ქაბაბი-გამოძახებით/

ქაბაბის შეკვეთა

რჩევები ტრადიციული ქაბაბის მოსამზადებლად

  1. გამოიყენეთ სწორი ხორცი. კლასიკურ შესრულებაში გამოიყენება ბატკნის ხორცი, თუმცა საკმაოდ კარგია ღორის, საქონლის ან ქათმის ხორცი, ასევე მათი ნარევი. რაც უფრო ცხიმიანია რბილობი, მით უფრო წვნიანი გამოდის კერძი. მნიშვნელოვანია, რომ ნაჭერი იყოს ახალი, ცივი, მაგრამ არავითარ შემთხვევაში გაყინული. ყიდვის დროს ყურადღება მიაქციეთ ფერსა და სუნს, რათა განსაზღვრით, თუ რამდენად ახალია ხორცი.
  2. არ დაამატოთ კვერცხი და პური. კერძის შემადგენლობაში შედის მხოლოდ ხორცი, ცხიმი (სალა), ხახვი და სანელებლები. არავითარ შემთხვევაში არ უნდა იყოს კვერცხი და პური. ჩვენ ხომ არ ვამზადებთ კატლეტებს, აქ არ არის საჭირო ზედმეტი შემაერთებელი ფარშისთვის.
  3. ცხიმი (სალა) უნდა იყოს ბევრი. იდეალურ ვარიანტში უკეთებენ ხორცის მთლიანი წონის არანაკლებ ¼ ცხიმს. შედეგად მიიღება წვნიანი და წებოვანი ფარში, ძეხვი კი არ სცილდება შამფურს.

ქაბაბის შეკვეთა >>> https://fursheti.medgeo.net/2020/08/20/ქაბაბი-გამოძახებით/

4. არ გაატაროთ ხახვი ხორცსაკეპში, ის უნდა დაჭრათ ძალიან წვრილად ბასრი დანით. არ შეიძლება ხორცსაკეპისა და ბლენდერის გამოყენება, წინააღმდეგ შემთხვევაში კონსისტენცია იქნება ძალიან წებოვანი, პასტისებური და ვერ შეძლებთ მჭიდროდ დაამაგროთ შამფურზე.

5. სანელებლები და მარილი დაუმატეთ ზომიერად. სანელებლებიდან ტრადიციულად იყენებენ მხოლოდ შავ და წითელ წიწაკას. შეიძლება ქინძის, ძირას, ახალი ან მშრალი მწვანილის დამატება. უმჯობესია სანელებლები დააქუცმაცოთ სანაყში, მათი არომატი იქნება მეტად გამოხატული. მარილი გაუკეთეთ ზომიერად, წინააღმდეგ შემთხვევაში ქაბაბი შეიძლება ნაკლებ წვნიანი გამოვიდეს.

https://boned.ru/vypechka/kebab-istoriya-vozniknoveniya.html

კვება>> http://www.gen.ge/კვება/