ქაბაბი

ქაბაბი >>> https://kulinaria.medgeo.net/2011/06/09/ქაბაბის-გამოძახება/

ქაბაბი

რასთან მივირთვათ ქაბაბი?

ლულა-ქაბაბი სუფრაზე გამოაქვთ ცხლად, ჩვეულებრივ არ ხსნიან შამფურიდან, ადებენ ლავაშს ზემოდან ან ახვევენ თხელ ფურცლებში, რათა მათ შეიწოვონ ხორცის წვენი. თუ ლავაში არ გაქვთ, შეგიძლიათ გამოიტანოთ ჩურეკი ან სხვა უსაფუარო პური. ტრადიციულად კერძს უმატებენ მწვანილსა და დამარინადებული ხახვის რგოლებს, ახალი ბოსტნეულის ასორტს ან გამომცხვარ ბადრიჯანს, პომიდორსა და ბულგარულ წიწაკას. შეიძლება ბროწეულის მარცვლებითა და ლიმნის ნაჭრებით გაფორმებაც. აუცილებლად სჭირდება სოუსი, რომელიც გამოკვეთს ხორცის გემოს: პომიდვრის, მდოგვის, ნივრის, საწებელი და ა.შ.

სოუსის მომზადება შეიძლება მაყალზე შემწვარი კანგაცლილი პომიდორებისგან – დაჭერით ისინი რაც შეიძლება წვრილად, დაუმატეთ ოხრახუში და დამდუღრებული ხახვი, ცოტა მარილი და რამდენიმე წვეთი ძმარი, აურიეთ ყველაფერი.

გამოიტანეთ შემდეგი სახით: ლავაშის სოუსს წაუსვით პომიდვრის სოუსი, შემდეგ დაადეთ ქაბაბი, დახურეთ ლავაში და კვლავ შეწვით მაყალზე, რათა პური იყოს ხრაშუნა. კიდევ ერთი ვარიანტი – მოასხით ძეხვს დაკონსერვებული ლობიო და მორთეთ მწვანილით. ლობიო მიანიჭებს ხორცს პიკანტურ გემოს, გახდის მას უფრო ნოყიერს.

სახლში, ღუმელში შემწვარი ან გამომცხვარი ქაბაბისთვის შეიძლება სწრაფად მოამზადოთ ნივრის სოუსი – რამდენიმე კბილი ნიორი დაჭყლიტეთ და აურიეთ არატკბილ იოგურტში, დაუმატეთ მარილი და დაჭრილი მწვანილი.

შეიძლება უბრალოდ გააზავოთ ტომატი წყალში, დაუმატოთ სანელებლები, ჩილის წიწაკა და წამოადუღოთ. თუ მაცივარში გაქვთ 250-300გ პომიდორი, დაჭერით ისინი მსხვილ ნაჭრებად, ხარშეთ 10 წთ, გაატარეთ საცერში (რათა მოცილდეს თესლები და ქერქი), შემდეგ სოუსი დააბრუნეთ ქურაზე, დაუმატეთ მწარე წიწაკა, შაქარი და მარილი გემოვნებით, გააცივეთ, ჩაყარეთ წვრილადდაჭრილი  ნიორი, კამა, ოხრახუში ან ქინძი. ძალიან გემრიელია!

https://boned.ru/vypechka/kebab-istoriya-vozniknoveniya.html

კვება>> http://www.gen.ge/კვება/