მეღვინეობის დამხმარე მასალები
მეღვინეობა, არის კონსერვატიული ინდუსტრია, რომელიც ყველაზე გვიან ეხმიანება კვების მრეწველობის მოდის ტენდენციებს.
თუმცა, ღვინის პროდუქტების წარმოების ტექნოლოგიაში, უკვე საკმაოდ ბევრი სიახლე დაგროვდა.
დადებით სიახლეებად უნდა ჩაითვალოს ისეთი სიახლეები, როგორიცაა:
– მუხის ჭურჭელის დაბრუნება,
– ღვინის საფუარის უჯრედების ფუნქციონალური შესაძლებლობების მაქსიმალური გამოყენება, განსაკუთრებით მათი იმობილიზაციის გზით,
– გაზრდილი არომატის შემქმნელი თვისებების მქონე საფუარი,
– მიზანმიმართული მალოლაქტური დუღილი,
– სტაბილიზაციის ფიზიკური მეთოდები,
– მემბრანული ფილტრაცია,
– აგრეთვე სტერილური ჩამოსხმა, რომელიც, განსხვავებით პასტერიზაციისა და ცხელი შევსებისგან, ღვონოებს უნარჩუნებს ბუნებრივ სამომხმარებლო თვისებებს დიდი ხნის განმავლობაში.
დასავლეთში, ღვინის წარმოების პროცესში გამოიყენება სხვადასხვა ბუნების წებოვანი პრეპარატები (დედამიწის მინერალების, სხვადასხვა პოლიმერების და ცილოვან-პოლიმერულ-მინერალური კომპოზიციების სხვადასხვა კომპლექსური პრეპარატების საფუძველზე). ბენტონიტის, ჟელატინის და ტანინის გარდა, დიდი ხანია გამოიყენება ათზე მეტი სხვადასხვა ადსორბენტი.
თანამედროვე ბაზრისათვის, დამხმარე მასალების გარეშე ღვინის წარმოება შეუძლებელია. მათი არასრული სია მოგვყავს ქვემოთ

🍷 საფუარი
- საფუარი ცქრიალა ღვინოებისთვის
- საფუარი თეთრი ღვინოებისთვის
- საფუარი ვარდის ღვინოებისთვის
- საფუარი წითელი ღვინოებისთვის
- საფუარი სხვადასხვა დანიშნულებისთვის
🍷 ბაქტერიების პრეპარატები
- ბაქტერიების პრეპარატები თეთრი ღვინოებისთვის
- ბაქტერიების პრეპარატები წითელი ღვინოებისთვის
- ბაქტერიული პრეპარატები მოკლე რეაქტივაციის ფაზით
🍷 ბიოლოგიური პროდუქტები საფუარისგან
🍷 სტაბილიზაცია
- კარბოქსიმეთილცელულოზა (გუმიცელულოზა)
- გუმირაბიკი
- სტაბილიზაცია ღვინის მჟავას მარილების ნალექების წინააღმდეგ
🍷 მაკორექტირებელი საშუალებები
- გააქტიურებული ნახშირი
- მჟავიანობის შემამცირებელი
- სხვა მაკორექტირებელი საშუალებები
- რედუქციის ტონებთან საბრძოლველი
- ბრეტანომიცესთან Brettanomyces საბრძოლველი
🍷 ტანინები
- ტანინები – ვინფიკაცია (ყურძნის გადამუშავება)
- ტანინები გაწებვისათვის
- ტანინები ღვინის დაძველებისთვის
- ტანინები ღვინის შესანახად
🍷 მუხის ხის მასალები
🍷 ფერმენტული პრეპარატები
- ფერმენტები ექსტრაქციისა და მაცერაციისთვის
- ფერმენტები ღვინის დასაწმენდად
- სპეციფიური ფერმენტული პრეპარატები
🍷 დუღილის პროცესების ოპტიმიზაცია
- საფუარის დაცვა
- აზოტის წყაროები
- ფერმენტაციის ინჰიბიტორების მოცილება
- ალკოჰოლის დუღილის აქტივატორები
- რძე-ვაშლის ( яблочно-молочного) დუღილის აქტივატორები
🍷 ვინიფიკაცია / დაწმენდა (ОСВЕТЛЕНИЕ )
- ბენტონიტი
- დამჟავების საწინააღმდეგო საშუალებები
- დამწმენდი აგენტები რემუაჟისთვის
- მცენარეულ პროტეინებზე დაფუძნებული პრეპარატები
🍷 ღვინის გაწებვა
- თევზის წებო
- ჟელატინზე დაფუძნებული გამწებავი აგენტები
- კვერცხის ალბუმინზე დაფუძნებული გამწებავი აგენტები
- სხვა ჩასმა დამხმარე გამწებავი საშუალებები
🍷 სულფიტაცია
🍷 ცქრიალა ღვინის წარმოების კლასიკური მეთოდი
♦ მეღვინეობა ზოგადად – Top სტატუსების სია
მევენახეობა –მეღვინეობა ინტერნეტში
მეღვინეობა / ღვინის ტურიზმის ბიზნეს გეგმები
ღვინის სუვენირული ყუთების წარმოება – ბიზნეს გეგმა
მეღვინეობა სოციალური ქსელები
ქართული ვაზის ჯიშები
უცხო ენოვანი ჯგუფები მეღვინეობისთვის
მეღვინეობის ფეის-გვერდები და საიტები
მეღვინეობა ქართულ სოციალურ ქსელში
ბიზნეს გეგმების მომზადება მეღვინეობის ბიზნესისთვის
მეღვინეობის მენეჯმენტი და მარკეტინგი ლიტერატურის სია
მეღვინეობის კოოპერატივები
ქვევრის ღვინო, როგორც ბრენდი
უალკოჰოლო ღვინოები
ტრენდი – ჰიბრიდული და ექსპერიმენტული ღვინოები
არჩილ შენგელია მეღვინეობის თანამედროვე ტერმინთა განმარტებითი ლექსიკონი
მეღვინეობის თანამედროვე ტრენდები
ღვინომასალების ექსპორტი – საბაზრო ნიშანი
თანამედროვე ტექნოლოგიები და ტენდენციები ღვინის მრეწველობის განვითარებაში
ღვინის ტურიზმი
გაყიდე უფრო ძვირად აპლიკაციის საშუალებით
ქართული ღვინის საერთაშორისო აპლიკაციებში შეტანა
მევენახეობა მეღვინეობის სფეროს ძვირიანი ობიექტების ინვესტირების, ყიდვა-გაყიდვისა და დაკრედიტების საინფორმაციო თანხლება
ქართული ვაზის ჯიშები
სერვისები მეღვინეებისთვის / არჩილ შენგელიას IT-პროექტი